DGBW: The Mayor, van kantoor naar wonen

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

The Mayor is een goed voorbeeld voor het thema ‘Hier gaan we voor’ waarbij Altera Vastgoed samen met bouwcombinatie UBA / De Nijs een leegstaand kantoorgebouw transformeert naar woningen. Van kantoor naar wonen is een ingrijpende operatie.

The Mayor

We kunnen in het geval van The Mayor wel spreken van vernieuwbouw en circulariteit. Het voormalige KPMG gebouw is geheel ontdaan van haar buitenkant tot aan het constructieve niveau. Vanuit daar zijn de appartementen gebouwd uit bestaande constructie volgens de laatste bouwvoorschriften en de modernste normeringen aangaande duurzaamheid en isolatie. In de komende jaren wordt het wegdek van de A9 verdiept aangelegd waar op drie plaatsen, waaronder ter hoogte van The Mayor, een overkapping wordt aangelegd met hier bovenop een park. De overkapping bij The Mayor wordt door een park verbonden met het groengebied rondom The Mayor zodat een aaneengesloten landschap ontstaat en ruimte is voor biodiversiteit. In het plan voor het park is ruimte opgenomen voor een vijver. Door het park loopt een wandelpad en via het fietspad ontstaat een direct verbinding met het winkelhart en centrum van Amstelveen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke verbinding tussen delen van de gemeente Amstelveen en biedt het woonruimte voor specifieke doelgroepen.

De Rondleiding

Altera neemt u graag mee in dit unieke proces. Op donderdag 13 oktober organiseert Altera Vastgoed als DGBC partner samen met bouwcombinatie UBA/ De Nijs een rondleiding op de bouwplaats. De bouw vindt gefaseerd plaats waardoor de fases van het werk goed zichtbaar is. De rondleiding trappen we af in onze modelwoning waar in aanwezigheid van een hapje en drankje de deelnemers een presentatie krijgen over het project.

Locatie

The Mayor
Burgermeester Rijnderslaan 
1185 MC Amstelveen

Aanmelden

Dit evenement is gratis, aanmelden kan per mail. Graag bij de aanmelding schoenmaat doorgeven. Altera Vastgoed verzorgt bouwveilige schoenen en helmen hebben.

 

Dit evenement is onderdeel van de Dutch Green Building Week 2022

Bekijk DGBW 2022

DGBC-partners

Altera Vastgoed N.V.

SDG's

Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen

Gerelateerd nieuws

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Dutch Green Building Week 2022 Hier Gaan We Voor

Terugblik Dutch Green Building Week: Verduurzaam ook op sociaal vlak

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd