DGBW: ‘Smart Building’ trendwoord of toekomst?

Bij Chess geloven ze, als ingenieurs in hart en nieren, dat technologie de wereld beter maakt. Chess heeft dan ook Mymesh ontwikkeld, een netwerk dat elke lamp, overal, kan verbinden, besturen en analyseren. Het resultaat is slimme verlichting voor elke professionele omgeving zodat verlichting alleen aan staat wanneer dat echt noodzakelijk is. Samen met partner Verosol wil Chess kennis delen met de rest van de wereld zodat de wereld samen duurzaam wordt. 

Nederland zit wederom in een technologische overgang. Deze 4e revolutie staat in het teken van IoT (Internet of Things). Dit betekent dat elk apparaat(je) verbonden kan worden met het internet waardoor het kan communiceren met andere apparaten. Hierdoor worden apparaten, gebouwen en zelfs hele steden slim en zelf organiserend. Samen met partner Verosol zal Chess deze middag het begrip ‘Smart Building’ verder uitdiepen aan de hand van theorie en praktijk. 

Programma

  • Welkom
  • Introductie
  • De theorie rondom het begrip Smart Building 
  • Het belang van een network infrastructuur
  • Pauze
  • De rol van Slimme verlichting
  • Het effect van Slimme zonwering.
  • Reflectie en (toekomstige) toepassingen

Slimme fundatie

Chess begint met de theorie: want als IoT de oplossing is, wat is dan het probleem? Wim Hogenhout, Sales manager bij Chess zal het gaan hebben over de theoretische opbouw van een slim gebouw en de benodigdheden om hiermee te starten. Zo zijn er per gebouw veel technische zaken waar je aan moet denken voordat je een ‘slimme fundatie’ opbouwt. Deze zijn immers totaal anders binnen een huis dan binnen een professionele omgeving.

Chess ontwikkelde slimme lichtbesturing voor professionele, veeleisende omgevingen zoals grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen, fabrieken etc. etc. Zij zullen laten zien hoe ook dit soort omgevingen slim gemaakt kunnen worden en hoe dat er dan uit ziet.

Slimme zonwering

Verosol maakt intelligente zonweringoplossingen welke een grote impact hebben op het comfort van gebouwgebruikers. Deze technologie werkt autonoom en 'denkt' voor zichzelf. Verosol zal deze middag laten zien hoe slimme zonwering, samen met verlichting en klimaatbeheersing, een omgeving automatisch beheert. 

Dus zodra je weet wat een slim gebouw, is, waar je op moet letten en wat de techniek erachter is, wat kan het dan? Chess blikt ook terug op wat ze geleerd hebben en geven een snelle blik in de toekomst van het slimme gebouw.

Aanmelden

Aanmelden kan via het website van Chess (opent in nieuw venster).

Locatie rondleiding
Richard Holkade 8a
2033 PZ Haarlem

Gerelateerd nieuws

DGBW: AM brengt Circulair Opdrachtgeverschap in de praktijk

DGBW: AM brengt Circulair Opdrachtgeverschap in de praktijk

DGBW: Rotterdam zet stappen richting eigen Klimaatakkoord

DGBW: Rotterdam zet stappen richting eigen Klimaatakkoord

DGBW: monumentaal kantoor van energielabel E naar A #hetkanwel

DGBW: monumentaal kantoor van energielabel E naar A #hetkanwel