DGBW in Utrecht: Woningopgave

Dutch Green Building Week 2023 komt naar jou toe in oktober. In de week van 9 tot en met 13 oktober reizen we in vier dagen naar vier regio’s: Rotterdam, Eindhoven, Assen en Utrecht.  De regiodagen sluiten we af bij het Dura Vermeer Inspiration Centre op donderdag 12 oktober. Laat je hier inspireren tot nieuwe woonoplossingen.

Op donderdag 12 oktober vind je ons in Utrecht, waar we te gast zijn bij Dura Vermeer. Het centrale onderwerp van deze bijeenkomst is woningbouw, met de nadruk op ontwikkelingen in binnenstedelijke gebieden. Hoe kunnen we op een toekomstbestendige manier sociaal-inclusieve wijken ontwikkelen? Wat is de sociale impact van optoppen, ondertoppen en splitsen? Welke kansen liggen er voor demontabel en remontabel bouwen? En wat moet er gebeuren om dit alles tot een succes te maken? Dat zijn vragen die we bespreken met een panel van experts uit de keten.

Programma


Plenair programma

9.00Inloop
9.30Welkom
Annemarie van doorn, Directeur DGBC

9.35

Interview
Rob Steijn, Directeur Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed
9.45

Panelgesprek - De woningopgave

Gasten:
Annemarie van Doorn, Directeur DGBC (Moderator)
Robert Kohsiek, directeur/oprichter, Wonam
Siobhan Burger, Senior Conceptontwikkelaar Maatschappelijke Impact, Dura Vermeer
Sanne van Manen, Senior Associate | Architect, MVRDV en initiatiefnemer van Platform Woonopgave
Jan Kadijk, programmamanager DGBC


Subsessies

10.30Optoppen als duurzame vorm om vastgoed toe te voegen
Dura Vermeer 
10.30 -
12.00
Circulair uitvragen en rapporteren voor bestaand vastgoed
Rijksvastgoedbedrijf met DGBC

Aanmelden 

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het plenaire programma en de subsessies bij het Dura Vermeer Inspiration Centre. Wil jij erbij zijn? Meld je snel aan via de button in het menu. Voor activiteiten in de regio kun je je apart aanmelden.

Activiteiten in de regio

Na het plenaire programma bij de duurzame hub vinden er in de hele regio allerlei activiteiten plaats. En jij kunt zelf een activiteit organiseren binnen het thema 'Elke schakel telt'. Een activiteit aanmelden is gratis en kan tot 2 oktober via het formulier op deze pagina.

Duurzame hub: Dura Vermeer Inspiration Centre 

Deze duurzame hub is een inspiratiecentrum waar wordt gewerkt aan projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. De realisatie van het Inspiration Centre was in handen van Dura Vermeer zelf en het BREEAM-NL Excellent gecertificeerde gebouw is ontworpen door MONK Architecten. Duurzaamheid en circulariteit waren leidende principes. Zo zijn materialen uit sloopprojecten van de bouwer hergebruikt in het inspiratiecentrum. 

Adres:    Hertogswetering 157, 3543 AS Utrecht

Andere regio's

DGBW gaat ook naar regio Rotterdam, Eindhoven en Assen. Bekijk het programma per regio en meld je aan via het agenda-item van de dag. 

We volgen het plenaire programma op met subsessies. De sessies worden georganiseerd door partners van DGBC.

Optoppen als duurzame vorm om vastgoed toe te voegen
10.30 - 11.15
Op de Trap

Tim Peeters, Dura Vermeer 

We horen er veel over optoppen, aanplakken, inbouwen... maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Projectontwikkelaars en Architecten maken en bedenken de mooiste en meest uiteenlopende opstoppingen 3, 4, 5 lagen erbovenop. Maar is dit (sociaal) duurzaam? Hoe zorg je voor een optimaal product met een lage MPG, slimme bouwlogistiek, blik op de omgeving wat op ieder dak past.

Circulair uitvragen en rapporteren voor bestaand vastgoed
10.30 - 12.00
In de zaal

Arjan Schrauwen & Sander de Jongh, Rijksvastgoedbedrijf
Ruben Zonnevevijlle, DGBC

Aanleiding de uitkomsten van Paper Circulair Beheer en Onderhoud dat aan het Rijksvastgoedbedrijf is overhandigt in juni. Een van de uitkomsten van de Paper is ook het uitvragen en rapporteren van circulariteit als opdrachtgever bij onderhoud- en beheercontracten. Hier is het Rijksvastgoedbedrijf mee verder gegaan en organiseren we een werksessie tijdens de DGBW.Siobhan Burger 


De rechtvaardige stad is wat Siobhan Burger (35) drijft. Ze is werkzaam als Senior Conceptontwikkelaar Maatschappelijke Impact bij Dura Vermeer, in welke rol zij de menselijke maat en sociale structuren vertegenwoordigd in complexe ruimtelijke opgaven. Zij maakt zich hard voor het verbestendigen van sociale duurzaamheid in gebiedsontwikkeling. In haar werk in het sociaal/fysieke domein komen ruimtelijke ontwikkeling, maatschappelijke thema’s en kunst en cultuur samen. Ze is actief als spreker, moderator en dagvoorzitter.


Gerelateerd nieuws

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Dutch Green Building Week 2022 Hier Gaan We Voor

Terugblik Dutch Green Building Week: Verduurzaam ook op sociaal vlak

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd