DGBC Future Leaders Program 2020

Het DGBC Future Leaders Program is een leiderschapsprogramma voor ambitieuze Young Professionals op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Het vijfdaagse programma inspireert, biedt reflectie op gedrag en compententies en verbindt CEO's en Young Professionals. 

Ambitieuze Young Professionals zullen op termijn de nieuwe (groene) leiders zijn. Wij willen deze generatie stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Voor het zesde jaar op rij organiseren we daarom het DGBC Future Leaders Program. In dit leiderschapsprogramma ontvangen de deelnemers nieuwe kennis en inzichten, coaching op gedrag en competenties, verbinding met bestaande leiders en generatiegenoten en opdrachten om ambities te concretiseren.

Tijdens het programma worden de Future Leaders geprikkeld en uitgedaagd: Waar sta ik zelf in mijn loopbaan, wat zijn mijn drijfveren en (groene) ambities, welke competenties horen daarbij? Ook praktische vaardigheden zoals het effectief overbrengen van een boodschap worden getraind. Daarnaast is er volop de gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige CEO’s en Green Leaders.

Voordelen

 • Inzicht in je leiderschapskwaliteiten
 • Toegang tot een exclusief programma
 • Tijdsinvestering is overzichtelijk
 • Kennis vergaren door hoogwaardige keynotes
 • Kennis vergaren en delen met Young Professionals
 • Netwerken met ambitieuze Young Professionals
 • Netwerken met huidige CEO’s & Green Leaders
 • Samenwerken met Young Professionals
 • Inspirerende locaties met goed verzorgde catering

Met medewerking van o.a.:

 • Annemarie van Doorn, directeur DGBC
 • Nathalie 'Pitch Queen' Mangelaars, founder Pitch Academy
 • Marjan Minnesma, Directeur Urgenda
 • Diederik Samsom, kabinetschef van Europees Commissaris Frans Timmermans
 • Lidewey van der Sluis, Hoogleraar Strategisch Talentmanagement, Nyenrode Business Universiteit

Voor wie?

Het DGBC Future Leaders Program is een programma voor Young Professionals tot 35 jaar, die actief zijn met het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Investering

Voor partners van DGBC bedraagt de investering € 2.099,- ex. BTW per persoon. Het tarief voor niet-partners bedraagt € 2.799,- ex. BTW.

Aanmeldingen vóór 1 juni van deelnemers werkzaam bij een DGBC-partner ontvangen 10% vroegboekkorting


Vijfdaags leiderschapsprogramma

Het DGBC Future Leaders Program 2020 bestaat uit een doorlopend programma met 5 bijeenkomsten (inclusief twee overnachtingen) gedurende een periode van 6 maanden.

dag 1donderdag 17 september 202014:00 tot 21:00 uurBlooming Hotel, Bergen
dag 2vrijdag 18 september 202009:00 tot 18:00 uurBlooming Hotel, Bergen
dag 3donderdag 19 november 202014:00 tot 21:00 uurPrinsenkwartier, Delft
dag 4vrijdag 20 november 202009:00 tot 18:00 uurPrinsenkwartier, Delft
dag 5donderdag 18 februari 202109:00 tot 17:00 uurDen Haag

Annemarie van Doorn 

Gedreven door een langetermijnvisie geeft Annemarie van Doorn als directeur richting aan de koers van DGBC. Met ruim 350 partners vormt DGBC de grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Annemarie wil samen met de koplopers die de urgentie voelen om te verduurzamen de leiding nemen in de transitie. 


Nathalie Mangelaars

Nathalie wordt ook wel dé Pitch Queen van Nederland genoemd. Als eigenaar van de Pitch Academy, geeft ze pitchtrainingen aan corporates, MKB, startups en studenten. Zo heeft ze inmiddels ruim 4000 mensen getraind en is ze regelmatig als pitch expert te zien in de media. Ook is ze de drijvende kracht achter het NK Pitchen.


Marjan Minnesma

Als directeur van Urgenda zet Marjan zich in om bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren te verbinden en gezamenlijk Nederland sneller te verduurzamen. Met een concreet stappenplan streeft de organisatie naar een circulaire economie die draait op duurzame energie en groene grondstoffen.


Diederik Samsom

Diederik Samsom heeft als oud-campagneleider van Greenpeace, lijsstrekker van de PvdA en voormalig voorzitter van één van de klimaattafels veel ervaring op het gebied van verduurzaming. Sinds 1 november werkt Samsom als kabinetchef samen met EU-vicevoorzitter Frans Timmermans aan het vormgeven van de Europese Green Deal. 


Lidewey van der Sluis

Lidewey is visionair op het gebied van talentmanagement, holacratisch organiseren en dragend leiderschap. Ze is actief als spreker, auteur, expert, adviseur voor directies en heeft meer dan 200 publicaties op haar naam staan. Ze wordt gezien als vernieuwende denker met een strategische visie op leiderschap en het organiseren van werk.


Gerelateerd nieuws

Ontmoet Joanna Frank en maak kennis met Fitwel

Ontmoet Joanna Frank en maak kennis met Fitwel

‘Verken de onderliggende belangen van de betrokken partijen’

‘Verken de onderliggende belangen van de betrokken partijen’

 Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen

Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen