Cradle to Cradle Café: circulair ontwerpen, renoveren en inrichten

Op 20 juni vindt er een Cradle2Cradle Café plaats met als thema ‘circulair ontwerpen, renoveren en inrichten’. Het evenement vindt plaats in het Keilepand in Rotterdam 

In het Keilepand in Rotterdam wordt u welkom geheten door de initiatiefnemers van het Keilecollectief; zij transformeerden een vooroorlogse groente-en fruitloods tot een activity-based verzamelgebouw waar gelijkgestemde bedrijven vormgeven aan een duurzame toekomst. Het Keilepand ligt in MerweVierhavens (M4H). De gemeente Rotterdam gaat dit havengebied ontwikkelen tot een levendig woon- werkgebied.

Onze sprekers geven u deze ochtend een mooi beeld van wat circulair bouwen betekent: van renovatie tot nieuwbouw, van ontwerpen naar bouwen en inrichten. Hoe hoog ligt de lat, wie doet er mee? Het Rijksvastgoedbedrijf, universiteiten, particuliere collectieven of ook zakelijke opdrachtgevers? Wie helpt ze daarbij?

En je kan er niet omheen: carbon-based design. Hoe kunnen we de CO2-voetafdruk van onze projecten  reduceren en de uitstoot van CO2 omkeren in effectieve opslag. Klimaatpositief ontwerpen, bouwen en leven. En hoe vertaalt zich dat naar het maken van fundamenteel duurzame keuzes?

Een rijk gevulde ochtend op een inspirerende locatie!

Programma

10.00 – 10.05
Aanvang programma en welkom
10.05 – 10.15
Folkert van Hagen (Keilecollectief)
10.15 – 10.35
Geerke Versteeg (PHI Factory)
10.35 – 10.55
Willem van Genugten (GROUP A architects)
10.55 – 11.15
Kees Stoffels (MVSA architects)/Stijn de Weerd (Beyond Space)
11.15 – 11.30
Q&A

Sprekers

  • Geerke Versteeg (PHI Factory)

  • Willem van Genugten (GROUP A)

  • Kees Stoffels (MVSA Architects) 

  • Stijn de Weerd (Beyond Space)

Locatie

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP, Rotterdam

Aanmelden

Aanmelden kan via de inschrijfknop links.

DGBC-partners

Koninklijke Mosa