Consultatie BREEAM-NL 2018

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.

Het afgelopen jaar heeft DGBC zich georiënteerd op het herschrijven van de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. De eerste concepten van de nieuwe beoordelingsrichtlijn zijn gereed. Graag betrekken wij als expert en gebruiker bij deze update en willen u daarom vragen om feedback te leveren op deze concepten. 

De basis van de huidige versie van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is gelegd in 2014. Om actueel te blijven wil DGBC in 2018 een nieuwe versie van de beoordelingsrichtlijn publiceren. Het doel hiervan is om enerzijds de huidige beoordelingsrichtlijn 2014 te actualiseren, maar ook om deze meer in lijn te brengen met BREEAM International. Vanuit dit perspectief zal het huidige schema worden opgesplitst in twee verschillende schema’s:

  • BREEAM-NL Nieuwbouw
  • BREEAM-NL Renovatie en (her)inrichting

Beide schema’s zullen inhoudelijk veel op elkaar lijken. Het zijn zogenaamde companion schemes. Dit is voor DGBC de belangrijkste reden om ze gelijktijdig te ontwikkelen. Van de eerste drie categorieën zijn de  conceptcredits beschikbaar. Graag willen wij dat de markt hierin met ons kritisch meekijkt en ons helpt de beoordelingsrichtlijn op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. In deze eerste consultatieronde zullen de categorieën Afval, Transport en Landegebruik & Ecologie centraal staan. Het doel is om nog twee consultatierondes te houden in het eerste half jaar van 2018 waarin telkens 3 categorieën zullen worden behandeld.

Wij ontvangen graag uw feedback

Op 20 februari 2018 tussen 9 en 12 uur is er de mogelijkheid om mee te doen aan live-consultatie. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij spaces Den Haag en geeft u de mogelijkheid om met andere Experts direct feedback en verbetervoorstellen te doen ten aanzien van deze credits. De beschikbaarheid van deze sessie is beperkt.

lees hier meer over de consultatie

Datum

dinsdag, 20 februari, 2018
van 09:00 tot 12:00 uur

Locatie

Spaces De Rode Olifant
Den Haag

Contactpersoon

Rudy van der Helm
088 - 55 80 100