Congres Duurzaam Bouwen Den Haag

Op 20 november organiseert de Gemeente Den Haag in opdracht van wethouders Liesbeth van Tongeren en Boudewijn Revis, het congres Duurzaam Bouwen. Het congres vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. DGBC zal een aantal deelsessies verzorgen tijdens het congres. 

Thema

Den Haag groeit naar verwachting de komende 20 jaar met ruim 100.000 inwoners. Dit vraagt om nieuwbouw en herontwikkeling, maar tegelijkertijd willen we dat steden leefbaar, klimaatbestendig en groen blijven. Tijdens het congres gaan ontwikkelaars, wetenschappers, architecten, vertegenwoordigers van woningcorporaties, overheid, energiebedrijven, en banken in gesprek over hoe de gemeentelijke ambities op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling kunnen worden vormgegeven.

Programma

Tijdens het plenaire programma delen o.a. Francine Houben (architect), Heleen Herbert (commercieel directeur van Heijmans), Anke van Hal (hoogleraar Nyenrode) en Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar aan TU Delft) hun visie op toekomstbestendig bouwen in een stedelijke omgeving.

Sessies DGBC

  • Klimaatadaptatie vanuit publiek-privaat perspectief (i.s.m. Stichting de Groene Stad)
  • Bestaande utiliteitsgebouwen energiezuinig maken (Paris Proof), hoe dan? (i.s.m. Bouwinvest)
  • Circulaire gebouwen in de praktijk (i.s.m. Alba Concepts)

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie vind je op www.congresduurzaambouwen.nl.
Direct aanmelden kan hier.