BREEAM-NL voor Bouwbedrijven

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.

Introductie

In samenwerking met Bouwend Nederland presenteert DGBC Academy de nieuwe training ‘BREEAM-NL voor bouwbedrijven’. Opdrachtgevers vragen steeds vaker om een BREEAM-NL certificaat, het meest gebruikte keurmerk voor duurzame gebouwen. Sinds 2009 is meer dan 80% van het toegevoegde kantooroppervlak in Nederland geregistreerd voor certificering volgens BREEAM-NL. Ook voor renovatie-projecten geldt steeds vaker een BREEAM-NL duurzaamheidsambitie. Dit keurmerk heeft voor een bouwer/aannemer gevolgen voor de manier van werken. Er worden –bijvoorbeeld- specifieke eisen gesteld aan bouwplaatsmanagement, afvalmanagement of de thermische kwaliteit van de bouwschil. Hoe kan een bouwer zich voorbereiden en onderscheiden op de BREEAM-NL eisen die in aanbestedingen gevraagd worden? Waarom worden deze eisen gesteld en hoe zwaar wordt eraan getild?

Doel

Kennismaking met de BREEAM-NL methodiek voor de schema’s “BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie” en “BREEAM-NL In-Use”, met bijzondere aandacht voor de consequenties voor de werkwijze van een aannemer/bouwbedrijf.

Programma en werkwijze

U krijgt uitleg over de bedoeling en achtergrond van BREEAM-NL. Voor wie is het van belang, hoe ziet het proces eruit, wie heeft welke rol in het certificeringstraject? Hoe kunt u het proces zo efficiënt mogelijk inrichten? De systematiek van de schema’s “BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie” en “BREEAM-NL In Use” wordt op hoofdlijnen toegelicht. U krijgt uitleg over de gebruikte categorieën en de wegingen van de diverse credits. Aan de hand van een concrete casus wordt door een ervaringsdeskundige uitgelegd hoe BREEAM in de praktijk uitwerkt. N.B. Het trainingsmateriaal wordt digitaal aangeboden. Hiervoor is een smartphone (of laptop/tablet) noodzakelijk.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers binnen het bouwbedrijf die in hun werk rekening moeten houden of te maken krijgen met de BREEAM-NL certificering van het project. Voor leden van Bouwend Nederland en voor DGBC participanten geldt een korting. Leden van Bouwend Nederland kunnen zich aanmelden via deze link.

Datum

woensdag, 17 januari, 2018
van 12:30 tot 17:00 uur

Locatie

volgt
Hardwareweg 15
3821 BL, Amersfoort

Uw investering

regulier tarief: € 265,00

participanten van DGBC: € 198,75 (= 25% korting)

Genoemde prijzen zijn exclusief btw

Contactpersoon

Jan Kadijk
088 - 55 80 100