"Het werd tijd om iets te gaan doen” Future Leaders Program 2017 van start

11 september 2017

Enkele tientallen ambitieuze Young Professionals begonnen op 7 september aan het DGBC programma waarin ze zich zullen aanscherpen op hun leiderschapskwaliteiten. De deelnemers kregen vanuit verschillende sprekers van Nyenrode Business Universiteit kennis en achtergronden over talent en ambitie aangereikt. “Succes is altijd tijdelijk en sterk afhankelijk van een context” hield Lidewey van der Sluis haar gehoor voor. Bas Kodden waarschuwde voor de “kiss of death" die na elk succes voor je voeten ligt. De deelnemers werden tot het inzicht gebracht dat leiderschap en succes je niet overkomen maar het resultaat zijn van gerichte inspanningen, waarbij je niet te ver buiten je eigen “flow” moet raken omdat ‘burn out’ of 'bore out' dan op de loer liggen. 

Een groeiend verhaal

Gewapend met een arsenaal nieuwe inzichten werden de deelnemers uitgedaagd om hun eigen situatie onder de loep te nemen: Hoe staan ze erin en waar willen ze naar toe? Welke ambities, kwaliteiten, drijfveren en overtuigingen heb je en hoe ga je die inzetten om je doelen te bereiken? Een deelnemer schetste de stappen die hij maakte: “Gedurende de dag is mijn verhaal gegroeid, ik ben steeds beter gaan verwoorden waar ik naar toe wil.”

Het kan!

De dag werd afgesloten met een bijdrage van Maurits Groen. “Ik wilde niet langer adviseren over communicatie en duurzaamheid, ik realiseerde me dat het tijd was om daadwerkelijk iets te gaan doen” aldus Groen. Hij illustreerde op inspirerende wijze hoe een wild idee kan uitgroeien tot een heuse onderneming. Dat lukte met WakaWaka (een duurzame zaklamp met verstrekkende sociale impact), en zijn nieuwe initiatief “Kipster” (duurzame pluimveehouderij, maar dan anders) is opnieuw een bewijs van wat een outsider met voorstellingsvermogen, initiatief en leiderschap kan bewerkstelligen.

Het vervolg

De bal ligt nu bij de jonge professionals om hun ideeën waar te maken. Daar krijgen de deelnemers aan FLP binnen het programma de komende maanden nog diverse prikkels en tools voor aangereikt. De tweede dag van het vierdaagse programma vindt plaats op donderdag 12 oktober. Dan komen onder andere Gijs Nillessen en Fiona van 't Hullenaar aan het woord.