PHYSEE sluit zich aan als participant van Dutch Green Building Council

08 maart 2018

PHYSEE heeft zich onlangs aangesloten als participant van Dutch Green Building Council, de grootste netwerkwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. CEO Ferdinand Grapperhaus stelt PHYSEE graag even voor.

Wat doet jullie organisatie precies?

PHYSEE kan van elk renovatie en nieuwbouwproject een smart & sustainable gebouw maken door installatie van PowerWindows en SmartWindows. PowerWindows zijn elektriciteit opwekkende ramen die stroom behoevende gevels autonoom maken zonder af te doen aan de architectuur. SmartWindows meten lichtintensiteit, temperatuur en luchtkwaliteit en communiceren dit aan klimaat beheersystemen zodat deze eenvoudig 10-15% kunnen besparen op het totale energieverbruik.

Onderscheidend vermogen is de PHYSEEBILITY-check; Op verzoek van de klant wordt een uitgebreide gevelanalyse (zon-, licht- en gebruiksstudie) van een nieuwbouw- of renovatieproject uitgevoerd. Hieruit volgt een advies over het eventueel toepassen SmartWindows en PowerWindows, maar daaruit komen ook andere adviezen voor het toepassen van duurzame maatregelen.

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?

Onze overtuiging is dat glas niet alleen een energie consumerend, maar juist ook een energie opwekkend materiaal kan zijn. De bijdrage die we leveren aan het duurzamer maken van onze gebouwde omgeving, vormt de basis van ons bedrijf. Daarnaast zijn carpoolen, afval scheiden, vegetarische dagen en geen papieren bekertjes allemaal een dagelijks onderdeel.

Waarom zijn jullie participant geworden van de DGBC?

De enige manier om ooit Paris Proof te worden is door samen te werken. Niet alleen met andere innovators maar ook met alle andere bestaande spelers. Dit vergt in de conservatieve vastgoed industrie bijzonder veel geduld, inzet en moed. DGBC draagt bijzonder bij aan het in beweging brengen van deze industrie waardoor de initiële frictie afneemt en zelfs steeds vaker welwillendheid te proeven is.

Door het participantschap denken we een betere kijk te krijgen op de verschillende wensen en uitdagingen van andere participanten, als het gaat om het verduurzamen van vastgoed. Daarnaast kunnen we met het sluiten van partnerships ervoor zorgen dat gebouwen écht slim en duurzaam worden en niet langer wegkomen met alleen een weerstationnetje op het dak en een warmtepomp in de kelder

Welke bijdrage kunt u leveren aan het netwerk van de Dutch Green Building Council?

Wij zijn een ambitieus team met een frisse en menselijke blik op de gebouwde omgeving. We bieden directe kans om te investeren in een duurzame innovatie die niet inlevert op ontwerp van de architect. Wij vormen op dit moment een consortium om echt een verschil te maken door heel concreet samen te werken aan groene vernieuwing van de bouw. Wij gaan graag met participanten uit het netwerk van DGBC het gesprek aan.