Nieuwsarchief

13 december 2018

Wereldleiders, regeringen en staatshoofden uit ruim 200 landen komen begin december bij elkaar in Polen voor een klimaattop. De leiders gaan een soort hand- en checkboek uitwerken waarin staat wat de landen moeten doen om de klimaatdoelen van Parijs te verwezenlijken. Een werkwijze die DGBC op sectorniveau in Nederland al voorstelt met het Deltaplan.

12 december 2018

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland deden de Jongehonden een inventariserend onderzoek naar een uniforme meetmethode voor circulair bouwen.

Met een inventariserend onderzoek is een eerste invulling gegeven aan de ontwikkeling van een uniforme meetmethode voor circulariteit voor de utiliteits- en woningbouw. Namens DGBC is Edwin van Noort, manager van de afdeling Ontwikkeling en Beheer,  geïnterviewd voor het onderzoek.

11 december 2018

Adviesbureau Peutz heeft per 1 januari 2019 een nieuwe vestiging in Eindhoven op Strijp-S. Eindhoven Brainport, waar hightech en design hand in hand gaan met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap, is voor Peutz al langere tijd belangrijk vanwege de projecten in zowel de bouw als de industrie.

10 december 2018

DGBC is partner van Greenbuild Europe 2019. Het thema van dit tweedaagse internationale evenement is Human X  Nature. Gedurende het programma wordt ingezoomd op gezonde gebouwen, de invloed op de natuur en de rol die wij als mens spelen. 

10 december 2018

Ballast Nedam Development heeft een Turnkey koopovereenkomst getekend met voor de verkoop van in totaal 34 woningen van het project ‘Berckelbosch’ in Eindhoven. In de wijk Berckelbosch zijn nu in het totaal ruim 400 woningen verkocht, waarvan er 100 gasloos en energieneutraal al zijn.

06 december 2018

Het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen is beloond met een BREEAM-NL Outstanding certificaat. Boudewijn Poelmann, directievoorzitter van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) en Esther Wubben (projectleider huisvesting) ontvingen het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council. Het nieuwe onderkomen werd vandaag officieel geopend door Koningin Máxima.

05 december 2018

Met negentig retailobjecten is Altera een grootafnemer van BREEAM-NL in Use. Het werken met het meetinstrument is voor het zogeheten core fonds een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie. Een bewuste keuze: “Het is belangrijk en waardevol om te meten en te weten; met BREEAM-NL kunnen we ook echt concrete vervolgstappen zetten, aldus CEO Jaap van der Bijl.

03 december 2018

Op dinsdag 11 december vindt het jaarcongres Woonvastgoed 2018 plaats in het Wereldmuseum in Rotterdam. Onder leiding van Hamit Karakus, algemeen directeur Platform31, zullen diverse sprekers ingaan op de uitdagingen en kansen binnen de woningmarkt. Welke trends en ontwikkelingen kunnen we verwachten voor nu en in de toekomst en welke rol speelt verduurzaming?

30 november 2018

Guido Slokkers gaat per 1 januari de overstap maken van Dutch Green Building Council (DGBC) naar Antea Group, tevens DGBC Participant.

Slokkers was sinds januari 2014 in dienst bij DGBC en verantwoordelijk voor de behandeling van technische vraagstukken, ontwikkeling van BREEAM-NL schema’s en het geven van trainingen.

30 november 2018

Nederland staat aan de vooravond van de verduurzaming van ruim vier miljoen particuliere woningen. Daaraan zal de hele bouwketen moeten meedoen, van beleggers tot huiseigenaren.

Volgens Annemarie van Doorn, directeur van DGBC (Dutch Green Building Council), is alles voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving - van kennis en techniek tot aan kapitaal – in ons land wel aanwezig. Waar het op aan komt, is duidelijkheid. Daarom tuigt DGBC nu een deltaplan voor bouw, verbouw en renovatie op waarin alle producten en maatregelen komen te staan.

Pagina's