Nieuwsarchief

25 juni 2018

Gebouwen in Nederland moeten in zeven jaar 50 procent minder energie verbruiken. Zestig ondernemingen leggen zich vast op die ambitie in het Deltaplan Duurzame Renovatie. Een van hen is vastgoedondernemer Bas van Holten van Merin, die al aan de slag is gegaan voor de 100 gebouwen die zij verhuren. 

25 juni 2018

Jeanet van Antwerpen, algemeen directeur van Schiphol Area Development Company en werkvoorzitter van de Werkgroep Logistiek, werd afgelopen donderdag geinterviewd door BNR nieuwsradio. Van Antwerpen werd geinterviewd n.a.v. de presentatie van het Deltaplan Duurzame Renovatie. In dit plan van zestig grote marktpartijen is een meerjarig verduurzamingsprogramma vastgelegd voor onder meer supermarkten, winkels, kantoren, logistieke centra en maatschappelijk vastgoed.

25 juni 2018

Axel Hendriks, relatiemanager van Triodos Bank deed vorig jaar mee met het DGBC Future Leaders Program, een impact opleidingsprogramma van Dutch Green Building Council dat duurzaam leiderschap stimuleert. Terugkijkend op het programma, wat waren zijn ervaringen? 

22 juni 2018

Jaap van Rhijn, voorzitter van de Werkgroep Kantoren, stond 12 juni op het podium tijdens de Smart Building Summit. Van Rhijn was er te gast om te praten over zijn rol als voorzitter van de werkgroep Kantoren, onderdeel van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Uiteraard was de weg naar Parijs de rode draad in zijn verhaal.

21 juni 2018

Ruim 60 marktpartijen presenteren Deltaplan Duurzame Renovatie

Het energieverbruik van gebouwen gaat de komende 7 jaar met 50% omlaag. Uiteindelijk wordt al het vastgoed in Nederland geheel CO₂-neutraal. Deze ambitie stelt de Dutch Green Building Council (DGBC) in haar vandaag gepresenteerde Deltaplan Duurzame Renovatie, dat is ontwikkeld door ruim 60 grote marktpartijen. Het is een meerjarig verduurzamingsprogramma voor onder meer winkels, supermarkten, kantoren, logistieke centra en maatschappelijk vastgoed, waaronder scholen en zorg.

20 juni 2018

Mathia van der Varst deed drie jaar geleden mee met de eerste editie van het DGBC Future Leaders Program, een impact opleidingsprogramma van Dutch Green Building Council dat duurzaam leiderschap stimuleert. Terugkijkend op het programma, wat waren haar ervaringen?

14 juni 2018

Het Europese netwerk van de World Green Building Council (WGBC) en 37 grote Europese banken zijn de volgende fase ingegaan voor de introductie van groene financiering. Het is een belangrijk signaal van investeerders dat de duurzaamheid van gebouwen binnen Europa een groter belang krijgt. In Nederland werkt al een groot aantal banken met  gunstigere voorwaarden voor de hypotheken van duurzame woningen.

14 juni 2018

Havenbedrijf Moerdijk draait mee in een pilot van de nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL) van BREEAM-NL Gebied. Het gaat hierbij om een bestaand gebied van 2635 hectare. Dit is verreweg het grootste gebied dat ooit langs de meetlat van BREEAM-NL is gelegd. DGBC legt zeven vragen voor aan Louise Bergenhenegouwen, programmamanager Milieu en Duurzaamheid bij Havenbedrijf Moerdijk.

14 juni 2018

PROVADA 2018 zit er weer op. Drie dagen lang was DGBC aanwezig met een stand en een eigen café, geheel in de stijl van Paris Proof. Er werd druk gediscussieerd over het Klimaatakkoord van Parijs en gekeken naar de stappen die nodig zijn om tot een versnelling van het verduurzamen van de gebouwde omgeving te komen.

13 juni 2018

De aanstaande klimaatramp, die als een hogesnelheidstrein ongemakkelijk hard op ons af dendert, is verworden tot het armageddon van onze steeds meer seculiere samenleving. Met Leonardo DiCaprio en Al Gore als roepende profeten is het credo: “We gaan eraan! Het moet allemaal anders. En het is eigenlijk al te laat.”

Pagina's