Even voorstellen: Sparkling Projects

09 januari 2018

Sparkling Project is participant geworden van de Dutch Green Building Council. Het bedrijf is marktleider in industriële koudetechniek, warmtepompen en zon-PV. Met 15 personen ontwerpt Sparkling Projects installaties, vraagt subsidies aan en doet commissioning. Tot dit werk behoren ook energiestudies en haalbaarheidsonderzoeken. Vier vragen.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

Ons pand Informatiecentrum Ecofactorij is een toonbeeld van innovatie. Het is zes jaar geleden gebouwd met PCM’s, dauwpuntkoeling en een houtkachel. Ook zijn veel duurzame materialen toegepast. Momenteel investeren we in energie-opslagsystemen op basis van hydraten. Bufferen van overschotten en invullen van schaarste zijn cruciaal en decentralisering van de energievoorziening. 

Waarom zijn jullie participant geworden van de DGBC?

Het bovenwettelijke spreekt ons aan. De lat kan steeds hoger gelegd worden als je innoveert. Dit is goed voor de concurrentiepositie van bedrijfsleven en draagt bij aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Wat denken jullie uit het participantschap van DGBC te halen?

Relaties met generalisten en experts in andere disciplines. BREEAM heeft ons laten zien dat duurzaamheid meer is dan alleen energie. Het is onmogelijk om alle aspecten zelf te doorgronden. Hiervoor heb je teams nodig.

En welke bijdrage leveren jullie aan het DGBC netwerk?

Kennis en kunde van energiesystemen. Elk bedrijfsgebouw kan zonder aardgasaansluiting gebouwd worden tegen acceptabele kosten en goed werkklimaat. Van ons kan het netwerk praktische analyses verwachten gebaseerd op wetenschappelijke kennis. 

 

Meer informatie: www.sparklingprojects.nl