Dutch Green Building Council bestuurslid Paul de Ruiter op plek 20 in de Trouw #Duurzame 100

12 oktober 2017

Wij feliciteren architect Paul de Ruiter met zijn overtuigende terugkeer in de Duurzame 100. De Ruiter viel al eerder op bij de jury. Hij stond twee keer eerder in deze ranglijst, de laatste keer in 2012 op plaats 63. Dit jaar staat hij fier in de top-25. 

Paul de Ruiter werkt al sinds de oprichting van zijn architectenbureau (1994) aan duurzame architectuur. Hij vindt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van consumeren. Verder gelooft hij dat architectuur niet alleen energie moet leveren in technische, maar met name ook in menselijke zin. Inmiddels is zijn architectenbureau trendsetter in duurzame architectuur en koploper in gecertificeerde duurzame gebouwen.

De Ruiter in het bestuur van DGBC

De Ruiter is onlangs officieel toegetreden tot het bestuur van Dutch Green Building Council en daar zijn wij ontzettend trots op. Paul de Ruiter: “Ik zie het bestuurschap als een mooie kans om gezondheid in gebouwen meetbaar te maken.” De Ruiter draagt enorm veel bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringmethoden voor gebouwen.

Andere toppers in Trouw Duurzame 100

Wij feliciteren natuurlijk ook Onno Dwars (winnaar Green Leader Award 2016), Jan Terlouw, Kitty van der Heijden en Ed Nijpels (onze inspirerende sprekers tijdens ons congres van afgelopen september), en alle andere duurzame koplopers met hun plek in de lijst.