Distributiecentrum Scherpenhuizen ontvangt BREEAM-NL Outstanding certificaat

12 april 2018

De firma Scherpenhuizen heeft op 6 april 2018 tijdens een officiële uitreiking het BREEAM-NL certificaat Outstanding ontvangen voor het nieuwe distributiecentrum in Eindhoven. Wilco Smits heeft namens de Adamasgroep in het bijzijn van alle bouwpartners en het interne bouwteam het certificaat aan directeur Martin Scherpenhuizen overhandigd. Met een indrukwekkende eindscore van 91,01% heeft het bedrijf volgens de beoordelingsrichtlijn van 2014 een van de meest duurzame panden van Nederland. 

Zelfvoorzienend

Het nieuwe distributiecentrum dat in 2017 werd opgeleverd is voorzien van ledverlichting en heeft geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waarmee het bedrijf het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend is. Er zijn diverse oplaadpunten voor elektrische auto's. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de krattenwasserij te voorzien. De laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen met betrekking tot de klimaatinstallatie. Het grijs water wordt hergebruikt en het fundament van het pand bestaat uit een combinatie van gerecyclede grond en vermalen puin van het vorige gebouw.

Mensen voorop

Martin Scherpenhuizen: "We krijgen met dit certificaat niet meer omzet of een hogere prijs bij onze retailklanten, maar we willen gewoon de beste zijn en dat geldt ook voor duurzaam werken. Daarmee scheppen we tevens een aangename werkomgeving voor onze medewerkers; uiteindelijk betaalt zich dat ook uit. Wij doen investeringen alleen als ze economisch verantwoord zijn en voor al deze investeringen gelden realistische terugverdientijden.” Met het behalen van BREEAM-NL Outstanding wil de firma nu ook een volgende stap zetten op het gebied van personeelsbeleid: “Met onze focus 'mensen voorop' streven we naar een mooie positie in de verkiezing 'beste werkgever in Noord-Brabant'”, aldus Scherpenhuizen. 

De firma Scherpenhuizen is gespecialiseerd in im- en export, groothandel verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten.