Nieuwsarchief

21 juli 2017

Het bedrijf 123duurzaam is onlangs participant geworden van Dutch Green Building Council. 123duurzaam adviseert organisaties op het gebied van praktische en resultaatgerichte verduurzaming op het gebied van de interne bedrijfsvoering, huisvesting en producten/diensten die ze leveren. Dit kunnen lokale overheden, MKB bedrijven en onderwijsinstellingen zijn.

Werkwijze

20 juli 2017

Niek de Vries, trainer en coach, heeft ruim 10 jaar ervaring om Young Professionals te begeleiden op hun ontwikkelpad en te helpen met uitdagingen. "Het enthousiasme van jonge mensen en de dromen die zij hebben inspireren mij altijd weer,” stelt Niek de Vries, die komend najaar het DGBC Future Leaders Program (FLP) mede vormgeeft.  

18 juli 2017

De World Green Building Council (WorldGBC) heeft samen met een groot aantal Green Building Councils waaronder de Nederlandse onlangs een onderzoeksproject gepubliceerd: From Thousands to Billions. Hierin wordt een wereldwijd doel gesteld voor de gebouwde omgeving: alle gebouwen zijn in 2050 compleet klimaatneutraal.

13 juli 2017

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is de afgelopen jaren zeer populair. Vanwege het grote belang voor een milieuvriendelijke maatschappij vanuit zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid, wordt de verduurzaming van de Nederlandse energiehuishouding flink gestimuleerd.

11 juli 2017

We hebben in Nederland ongeveer 480.000 utiliteitsgebouwen. Het aantal vierkante meters bedraagt 548.000.000. Duizelingwekkende getallen. Slechts iets meer dan één procent van het aantal gebouwen is aantoonbaar duurzaam conform de BREEAM-methodiek. Dit percentage kan en moet de komende jaren sterk omhoog. PricewaterhouseCoopers (PwC) is op dit moment bezig met de BREEAM certificering. In nauwe samenwerking van DGBC is gekozen voor een bijzondere werkwijze. Een die de komende jaren voor een versnelling in certificering kan zorgen.

04 juli 2017

Het afgelopen jaar was een uitstekend jaar voor Dutch Green Building Council. Dat is te lezen in het jaarverslag van DGBC dat afgelopen week is gepubliceerd. Over de gehele linie mocht DGBC zich verheugen op een sterk toegenomen belangstelling voor vergroening van de gebouwde omgeving. De motor daarachter was het in 2015 afgesloten klimaatakkoord van Parijs en de vele initiatieven die daaruit voortkwamen. DGBC presenteerde zich als een sterke transitiepartner bij de borgingscommissie voor het nationale energieakkoord en nam het initiatief voor het Deltaplan Duurzame Renovatie.

04 juli 2017

Op donderdag 28 september 2017 vindt vanaf 11:30 het DGBC Congres Meters maken voor klimaat plaats in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Het belooft een interessante en unieke bijeenkomst te worden voor ruim 350 professionals uit – en gelieerd aan – de gebouwde omgeving. Jan Peter Balkenende, Ed Nijpels, Jan Terlouw, Doekle Terpstra en diverse andere toonaangevende sprekers zijn opgenomen in het programma.

29 juni 2017

Natuurlijk, je moet jong en ambitieus zijn. Maar een absolute noodzaak is een passie voor het onderwerp duurzaamheid. Pas dan kan het Future Leaders Program van de Dutch Green Building Council je écht verder helpen. Dat stelt Marianne Davidson (29), inmiddels manager Innovatie en Duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed. Zij doorliep het vierdaagse trainingsprogramma vorig jaar. In september 2017 begint de volgende editie.

29 juni 2017

Dutch Green Building Council heeft de ANBI-status verworven. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dat betekent dat een organisatie zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. De ANBI-status is een erkenning voor het missiewerk van onze stichting in de afgelopen jaren: het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Het gaat ons zeker verder helpen bij het waarmaken van onze dromen.

27 juni 2017

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet bestaand vastgoed daarom grondiger en sneller worden verduurzaamd. Tijdens de Dutch Green Building Week (DGBW) van 25 t/m 29 september 2017 wordt aandacht gevraagd voor de inspanningen die hiervoor worden geleverd. De week staat in het teken van het thema ‘Meters maken voor het klimaat’ en sluit aan bij het Deltaplan Duurzame Renovatie dat DGBC momenteel ontwikkelt.

Pagina's