Nieuwsarchief

16 januari 2018

Het circulaire gedachtegoed krijgt binnen de bouw- en vastgoedsector steeds meer bekendheid. Maar de daadwerkelijke transitie voltrekt zich in een te traag tempo. Daarom starten de Dutch Green Building Council (DGBC), Metabolic, SGS Search en Circle Economy het project ‘Circular Buildings’. Met steun van de Redevco Foundation gaan deze partijen onderzoeken op welke wijze circulariteit in de gebouwde omgeving kan worden geïntegreerd. Ze kijken hiervoor naar nieuwe, circulaire indicatoren die aan de duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL kunnen worden toegevoegd.

16 januari 2018

Dutch Green Building Council (DGBC) werkt samen met het International WELL Building Institute (IWBI) bij de kennisverspreiding over dit keurmerk in Nederland. Op 6 februari 2018 zal in het Circl paviljoen van ABN AMRO te Amsterdam de eerste WELL workshop in Nederland plaatsvinden. 

15 januari 2018
Per 23 januari verhuist DGBC naar Spaces op de Zuid Hollandlaan 7 in Den Haag. Met een kantoorruimte in Spaces kiezen we voor een flexibele oplossing, waarin onze organisatie de mogelijkheid heeft om te kunnen groeien. De keuze om ons te vestigen in het politieke hart van Nederland is een strategische. Voor het najagen van onze missie wordt het de komende periode belangrijk intensief samen te werken met de overheid en brancheorganisaties, die eveneens veelal in Den Haag zijn gevestigd.
12 januari 2018

DGBC treedt op als schemabeheerder van het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Bij het sturen van de verdere ontwikkeling van dit keurmerk voor nieuwe gebouwen en grootschalige renovaties is een cruciale rol weggelegd voor de Adviesgroep BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Binnen deze Adviesgroep zijn momenteel vier vacatures. Met deze oproep nodigt DGBC iedereen die binnen onderstaand profiel past uit zich te aan te melden als kandidaat voor het vervullen van één van de vrije plaatsen.

09 januari 2018

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland een groen kabinet. Met een forse paragraaf in het regeerakkoord ingeruimd voor het onderwerp duurzaamheid. En een halve minister: Wiebes doet er ook nog ‘economie’ naast. De ambities zijn niet mals. Nederland wil zich opwerken van Europees achterblijvertje tot beste jongetje van de klas. 49% CO2-reductie in 2030 en daarmee de klimaatafspraken van Parijs nakomen. Het nieuwe kabinet verwacht echter niet veel van het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

09 januari 2018

Sparkling Project is participant geworden van de Dutch Green Building Council. Het bedrijf is marktleider in industriële koudetechniek, warmtepompen en zon-PV. Met 15 personen ontwerpt Sparkling Projects installaties, vraagt subsidies aan en doet commissioning. Tot dit werk behoren ook energiestudies en haalbaarheidsonderzoeken. Vier vragen.

08 januari 2018

(Fotograaf: Andrea Bartosova)

Duurzaamheid is een ‘ding’. Iedereen heeft het erover, veel bedrijven hebben er ‘iets’ mee en er worden zelfs summits georganiseerd waar men bijeenkomt om erover te discussiëren. Dit stoort mij enorm, aandacht voor duurzaamheid moet vanzelfsprekend zijn. Als bedrijven zouden communiceren dat ze streven naar een gezonde financiële huishouding, zouden we dat gek vinden.

02 januari 2018

Om de transitie te maken naar ‘van gas los’ is inzicht nodig in vastgoed en energieverbruik, in stakeholders en in de verschillende alternatieven voor duurzame energievoorziening.

22 december 2017

Naast de vijf Nederlandse nieuwbouwprojecten is nu ook een grote portfolio met Nederlandse kantoorgebouwen genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. Deze prijzen voor duurzame gebouwen worden op 6 maart 2018 uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het London ExCel Centre in Londen.  

19 december 2017

Voor mij is mijn dochter de toekomst. Ik wens mijn dochter een duurzame wereld toe waarin ze gelukkig is en ik wil er alles aan doen om dat mogelijk te maken.

Pagina's