Nieuwsarchief

20 maart 2019

Q-vention is een van de koplopers in circulair bouwen. Met zogenoemde EPS-bouwsystemen maakt Q-vention het mogelijk om duurzame woningen te bouwen op een laagdrempelige manier. Maar het is ook een manier om te bouwen aan een duurzame, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving. Dat komt exact overeen met de missie van DGBC en daarom heeft Q-vention zich aangesloten als participant. Binh-an Nguyen van Q-vention vertelt over de doelen van het Udense bedrijf. 

13 maart 2019

Het Klimaatakkoord moet het potentieel in de utiliteitsbouw benutten om het doel van de sector te halen. Daarmee komt Nederland een stap dichterbij het reduceren van 49% CO2 in 2030.

12 maart 2019

DGBC-directeur Annemarie van Doorn is een van de sprekers op het evenement GreenBuild Europe. Tijdens haar presentatie zal Van Doorn uitleggen hoe DGBC de bebouwde omgeving wil verduurzamen en welke rol het thema gezondheid hierin speelt. Naast Van Doorn levert ook Edwin van Noort (Manager Beheer en Ontwikkeling) een prominente bijdrage over gezonde circulaire materialen, samen met Cradle2Cradle, Ellen MacArthur Foundation en Madaster. 

07 maart 2019

DGBC-participanten Mitsubishi Elevator Europe en ABN AMRO werken samen aan de verduurzaming van de bouw. In de Veenendaalse fabriekshal van de dienstverlener in verticale mobiliteit Mitsubishi, tekenden Evert Visser (Senior Managing Director, Mitsubishi Elevator Europe) en Miranda Stokkingreef (CEO, ABN AMRO Asset Based Finance) een samenwerkingsovereenkomst (zie foto). Hierin benoemen beide partijen hun partnerschap in de circulaire bouw projecten van Mitsubishi, M-Use® genoemd.

06 maart 2019

Het Unilever Global Foods Innovation Centre heeft in Londen twee felbegeerde BREEAM Awards in de wacht gesleept. Het onderkomen op de Wageningen Universiteit won zowel de categorie Ontwerpcertificaten als de Publieksprijs. 

25 februari 2019

Stichting Woonbron en VORM hebben een overeenkomst ondertekend voor het verduurzamen van 279 sociale huurwoningen in de jaren ’60-wijk Tuinenhoven in Rotterdam–IJsselmonde. De woningen worden voorzien van een geprefabriceerde nieuwe buitenschil met 17 cm isolatie, waarmee het energielabel wordt verbeterd tot klasse A.

22 februari 2019

Oxycom ontwikkelt en produceert oplossingen voor het ventileren en (voor)koelen van industriële en commerciële gebouwen. De systemen van Oxycom werken op basis van verdampingskoeling waarmee, door middel van water, de lucht op een zeer duurzame manier wordt gekoeld. Een duurzame manier van ventileren en koelen en daarom sluit Oxycom zich als participant aan bij DGBC.

19 februari 2019

Een volle zaal in een inspirerend gebouw. Het SDG-seminar in het gerenoveerde en net geopende gebouw van de Goede Doelen Loterijen was een perfecte match. De zogenoemde Sustainable Development Goals zijn zeventien doelstellingen van de Verenigde Naties om de aarde toekomstbestendig te maken en leefbaar te houden. Ook overwegingen die de Goede Doelen Loterijen maakte bij het renoveren van een pand aan de Amsterdamse Zuidas.

10 februari 2019

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de vastgoedsector. Vastgoedeigenaren, beheerders en huurders verwachten dat hun gebouwen steeds beter scoren op het gebied van duurzaamheid. Het BREEAM-NL In-Use keurmerk hecht veel waarde aan een duurzaam afvalbeleid. Dit keurmerk bestaat uit 3 onderdelen: Asset, Beheer en Gebruik. Bij zowel Asset als Gebruik telt afval in grote mate mee bij het bepalen van de score.

07 februari 2019

Op 16 april 2019 vindt het derde Nationaal BREEAM Congres plaats, in het Atlas gebouw van de TU Eindhoven. Het thema van de dag: Nationaal BREEAM Congres 2019: CO2-reductie, circulariteit, gezondheid, klimaatadaptatie, nu! Er geldt tot 14 februari een vroegboekkorting van 10% op de aanmelding.

Onder andere Shamir Ghumra (director BRE) en Andy van den Dobbelsteen (Hoogleraar Climate Design & Sustainability) maken als sprekers hun opwachting. 

Pagina's