Nieuwsarchief

27 maart 2017

Dutch Green Building Council bleek onbewust een internationale primeur te pakken te hebben met het Nationaal BREEAM Congres ‘Duurzaamheid, wat is het (u) waard?’, afgelopen 23 maart in Innovatiekracht in Spijkenisse. Zelfs in het Verenigd Koninkrijk, bakermat van BREEAM, kwam het tot nu toe nooit tot zo’n landelijk event. De Brit Martin Townsend (Sustainability Director BRE Global) prees de Nederlandse BREEAM-community uitvoerig met dit initiatief en met de groei die Nederland sinds 2008 heeft laten zien met het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

27 maart 2017

Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn wij al druk met de voorbereidingen voor de Dutch Green Building Week (DGBW). De zevende editie vindt plaats van 25 tot en met 29 september 2017. Bent u er deze editie ook (weer) bij? We hebben u hard nodig.

27 maart 2017

In de Healthy Urban Office Challenge Utrecht Region gaat de regio Utrecht op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Bent u bezig uw kantoor groener, gezonder en slimmer te maken? Doe mee en win een prijzenpakket ter waarde van 15.000 euro dat u helpt uw ambitie verder te realiseren! 

24 maart 2017

Tijdens het Nationale BREEAM Congres op 23 maart is de Dutch Green Building Guide officieel gepresenteerd aan het publiek. De Dutch Green Building Guide is een online gids voor duurzame projecten en de duurzame diensten en producten die hieraan hebben bijgedragen. De ontwikkeling van Dutch Green Building Guide werd mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO.

23 maart 2017

Hans Wamelink (Hoogleraar Bouwmanagement aan de TU Delft) heeft vandaag officieel afscheid genomen als voorzitter van het College van Deskundigen van de Dutch Green Building Council. Hij deed dit tijdens het eerste Nationale BREEAM Congres in Innovatiekracht in Spijkenisse. Wamelink bekleedde de functie vanaf 2010.

22 maart 2017

De genomineerden voor de Green Leader Award zijn bekend. Uit alle inzendingen heeft de deskundige jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Onno Dwars vijf duurzame leiders geselecteerd. Lex de Boer (directeur-bestuurder Lefier), Peter Göbel (Directeur ING Real Estate Finance), Lot van Hooijdonk (Wethouder Gemeente Utrecht), Harm van Oorschot (Directeur centrale diensten Lidl Nederland) en Coert Zachariasse (CEO Delta Development) maken kans op de award die op 31 mei tijdens PROVADA wordt uitgereikt.

21 maart 2017

Vakblad Bedrijfsgoed besteedt in deze editie ruim aandacht aan BREEAM-NL en het nationaal congres dat komende donderdag 23 maart plaatsvindt. Zo wordt door DGBC directeur Annemarie van Doorn meer verteld over de BREEAM-NL systematiek. Ook wordt het programma van het congres nader toegelicht. Verder geeft Helen Visser van Bouwend Nederland meer informatie over een BREEAM-NL training speciaal voor bouwbedrijven.

19 maart 2017

30 jaar geleden ben ik bij CVK Kalkzandsteen in dienst gekomen en heeft mijn toenmalige chef Leo Klein mij direct besmet met het dubo-virus. En dat is nooit meer weggegaan. Na de eerste grote dubo golf in de jaren 90 deed LEAN zijn intrede. Veel mensen werden geprikkeld bewuster om te gaan met energie en grondstoffen. Voor de RuwBouw Groep betekende dit een gezonde competitie tussen de productielocaties. Dit leverde interessante resultaten op wat betreft energie- en grondstoffengebruik. Locatiemanagers van kalkzandsteen kregen nieuwe taken op het gebied van beton en andersom.

17 maart 2017

Pessimisten roepen dat het formeren van een kabinet een lastige opgave zal worden na deze bijzondere verkiezingen. ‘Formatie moeilijk, moeilijk, moeilijk…’ ‘Een flinke klus…’ ‘Kan wel even duren…’

Gelukkig ben ik positiever ingesteld. Niet dat ik denk dat iedereen volgende week zijn of haar zetel al heeft gevonden. Maar wel dat we een enorme kans hebben het politieke beleid van de afgelopen jaren te verrijken met groene ambities.

17 maart 2017

Volgende week vindt de eerste editie van het Nationaal BREEAM Congres 2017 plaats op donderdag 23 maart 2017 in Innovatiekracht te Spijkenisse. Het congres onder leiding van dagvoorzitter Marlon Huysmans kent een zeer gevarieerd en inspirerend programma. Wilt u er ook bij zijn? Wees er nu bij, er zijn nog maar minder dan 20 kaarten beschikbaar

Pagina's