Nieuwsarchief

19 juli 2018

CBRE Global Investors en de Dutch Green Building Council (DGBC) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de CBRE Dutch High Street Club (DHC) met BREEAM-NL In Use te certificeren en verder te verduurzamen.

Sinds de herkapitalisatie in november 2017 beheert CBRE Global Investors DHC en de onderliggende structuur, met daarin een winkelportefeuille met iconische flagship stores in de meest dominante, urban locaties van Nederland, voor vier Nederlandse institutionele beleggers, waaronder het CBRE Dutch Retail Fund.

10 juli 2018

Klimaatvoorzitter Ed Nijpels heeft de hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord gepresenteerd. In het klimaatakkoord zijn afspraken opgenomen waarop Nederland de CO2-uitstoot met 49% terugdringt in 2030. Dit komt neer op een besparing van 48,7 megaton, oftewel 48,7 miljard kilogram minder broeikasgassen, waarbij de nadruk op CO2 ligt. 

10 juli 2018

Alle crisisretoriek ten spijt, nu het goed gaat in de woningbouw keuvelen we heerlijk door als vroeger. Dit wordt pijnlijk duidelijk als je ziet hoeveel uren er worden verkwanseld aan dakpannen. Met van die uitspraken als: ‘De majestueuze midnachtsblauwe keramische pan geeft dit woningtype zoveel cachet’. Dat er vervolgens met de grootste willekeur zonnepanelen over die dakpannen worden gestrooid om de energieprestatie-eis te halen, daar heeft niemand het over.

09 juli 2018

DGBC verwelkomt Zoontjes als nieuwe participant. We maken kennis met de internationale dakspecialist.


06 juli 2018

Het thema van de World Green Building (WorldGBC) van 2018 is Home Green Home. De WorldGBC heeft dit jaar als doel dat iedereen actie onderneemt en toegewijd is om een ​​verandering aan te brengen aan de huizen die ze bouwen, bezitten of bewonen. We kunnen allemaal iets doen om van ons huis een groener, gezonder en energiezuiniger huis te maken. Wist je dat gebouwen - inclusief de huizen waarin we wonen - goed zijn voor ongeveer 40% van het wereldwijde energieverbruik? Dat is meer dan een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

05 juli 2018

Meer integrale oplossingen bieden en meer dezelfde taal spreken, zodat klanten niet langs moeten bij allerlei loketten en de weg kwijt raken. Zo kunnen partijen in de bouwkolom samen bijdragen aan het versneld ‘Paris Proof’ maken van alle bestaande gebouwen in het land. Dat zegt Martin Mooij, hoofd certificering en projectmanager van het Deltaplan van Dutch Green Building Council.

02 juli 2018
Derk Welling (links) met Rutger Schuur

Hij stond als een van de co-founders aan de wieg van Dutch Green Building Council, maar na tien dynamische jaren was het mooi geweest voor Derk Welling. Vrijwel parallel met zijn vertrek bij DGBC verliet hij ook REDEVCO om in augustus afgelopen jaar bij APG Asset Management aan de slag te gaan. “Het is tijd voor nieuwe avonturen.” 

28 juni 2018

Op donderdag 13 september start voor ambitieuze Young Professionals de vierde editie van het DGBC Future Leaders Program 2018. Dit is een exclusief programma voor Young Professionals die de ambitie hebben op termijn de nieuwe (groene) leiders te zijn.

28 juni 2018

Maarten Nijhoff, Senior adviseur Heijmans Utiliteit, deed twee jaar geleden mee met het DGBC Future Leaders Program, een impact opleidingsprogramma van Dutch Green Building Council dat duurzaam leiderschap stimuleert. Terugkijkend op het programma, wat waren zijn ervaringen?

27 juni 2018

DGBC is betrokken bij een project van Wageningen Environmental Research.
Voor dit project zijn we op zoek naar gemeentes of ondernemers die het fysiek en mentaal welbevinden van medewerkers op een goede en groene manier willen oppakken. Dus overweeg jij om daarvoor (meer) groen aan te brengen in de kantoorruimte? Maar ben je tegelijkertijd wel benieuwd of de investering zich terugbetaalt? Dan is jouw bedrijf wellicht geschikt om deel te nemen aan dit project! 

Pagina's