Nieuwsarchief

25 april 2018

Dutch Green Building Council heeft een duurzaamheidskeurmerk voor woningen ontwikkeld: het DGBC Woonmerk. Tijdens vastgoedbeurs PROVADA, dat plaatsvindt op 5, 6 en 7 juni in Amsterdam RAI, wordt het keurmerk officieel gepresenteerd. Het DGBC Woonmerk is een laagdrempelige tool die de duurzaamheidsprestatie van een woning integraal beoordeelt.

24 april 2018

Als we er nu niets aan doen, eindig ook jij met je voeten in het water. Duurzaamheid voelt nog als een keuze. De consument ziet de meerwaarde niet. Een extra slaapkamer of een uitbouw worden nog altijd verkozen boven het toevoegen van zonnepanelen of waterbesparende kranen. We moeten een dijk vormen en deze belachelijke keuzes een halt toe roepen!

23 april 2018

Hoe komen marktpartijen uit de vastgoedwereld in beweging voor klimaatadaptatie? DGBC faciliteerde donderdag 19 april een van de watertafels bij Water Sensitive Rotterdam (WSR) in het Museum Rotterdam. Het initiatief is in het leven geroepen door de Gemeente Rotterdam en nodigt partijen uit om zich in te zetten voor een klimaatadaptieve stad.

23 april 2018

Logistiek vastgoed heeft een hoog energiegebruik. “Een belangrijke sector dus als het gaat om het bereiken van de klimaatdoelstellingen”, stelt Jeanet van Antwerpen, voorzitter van de Werkgroep Logistiek van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

23 april 2018

Installatieadviesbureau Klictet heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council. Directeur Willem-Jan van den Berk stelt Klictet voor.

23 april 2018

Synorga Groep heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council, de grootste maatschappelijke netwerkwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We maken kennis met het adviesbedrijf uit Barendrecht.

23 april 2018

Op donderdag 13 september 2018 vindt het CFP GREEN Buildings Congres plaats in Het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Participanten van DGBC kunnen het congres bijwonen met 50 euro korting.

19 april 2018

De achtste editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) vindt plaats van 24 tot en met 28 september 2018. Bedrijven kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de Dutch Green Building Week. Door een (online) activiteit of (online) middelen te koppelen aan de week krijgen organisaties zowel nationaal als internationaal exposure! Want alle activiteiten zullen we ook ontsluiten via de website van de World Green Building Week.  

17 april 2018

Poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom vertrekt op 23 april met dertig topbestuurders naar Spitsbergen voor de klimaatexpeditie 2Degrees. Het gezelschap op het schip de Rembrandt van Rijn bestaat uit sleutelfiguren die de transitie naar een duurzaam Nederland mogelijk maken: bankiers, verzekeraars, vermogensbeheerders, energieleveranciers en maatschappelijke organisaties. Met deze brede vertegenwoordiging aan boord wil de expeditie sneller tot afspraken komen om de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030 te halen. Dutch Green Building Council gaat mee op expeditie.

13 april 2018

Drie jaargangen jonge duurzame leiders uit de bouw- en vastgoedsector kwamen afgelopen donderdag bijeen bij ING in Amsterdam tijdens de Alumnibijeenkomst van het DGBC Future Leader Program. Zij konden netwerken dat het een lieve lust was en inspiratie opdoen uit het verhaal over groen leiderschap dat Peter Göbel, algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland en winnaar van de Green Leader Award vertelde. “Het gaat erom dat je net wat enthousiaster en daadkrachtiger bent dan anderen.”

Pagina's