Nieuwsarchief

10 februari 2019

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de vastgoedsector. Vastgoedeigenaren, beheerders en huurders verwachten dat hun gebouwen steeds beter scoren op het gebied van duurzaamheid. Het BREEAM-NL In-Use keurmerk hecht veel waarde aan een duurzaam afvalbeleid. Dit keurmerk bestaat uit 3 onderdelen: Asset, Beheer en Gebruik. Bij zowel Asset als Gebruik telt afval in grote mate mee bij het bepalen van de score.

07 februari 2019

Op 16 april 2019 vindt het derde Nationaal BREEAM Congres plaats, in het Atlas gebouw van de TU Eindhoven. Het thema van de dag: Nationaal BREEAM Congres 2019: CO2-reductie, circulariteit, gezondheid, klimaatadaptatie, nu! Er geldt tot 14 februari een vroegboekkorting van 10% op de aanmelding.

Onder andere Shamir Ghumra (director BRE) en Andy van den Dobbelsteen (Hoogleraar Climate Design & Sustainability) maken als sprekers hun opwachting. 

06 februari 2019

“Duurzaamheid gaat vaak over techniek, regelgeving procedures en finance. Maar vandaag niet.” Dagvoorzitter Bram Adema viel tijdens het congres Building Green, Smart en Healthy met de deur in huis. Er is weinig duurzamer dan groen om je heen, daar is geen business case voor nodig, vervolgt hij, waarna hij de zaal meegeeft niet op een groenblauwe wolk naar huis te gaan.

01 februari 2019

DGBC-participanten het Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn hebben een huurovereenkomst gesloten voor het gebruik van zonnepanelen. Dit is het eerste resultaat uit gesprekken tussen beide partijen, waarin ze nagaan op welke wijze ze elkaar kunnen helpen bij het realiseren van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen. 

30 januari 2019

Medewerkers vinden een werkruimte met planten aantrekkelijker dan een ruimte zonder planten. Planten zorgen voor hogere luchtvochtigheid, dragen bij aan een positievere gemoedstoestand, leiden tot meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en tot minder ziekteverzuim. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research in samenwerking met Fytagoras en een aantal instellingen en bedrijven (PRIVA, Noviflora, IVN, De Groene Stad, Royal FloraHolland, Donkergroen en DGBC).

29 januari 2019

In de gemeente Huizen heeft vastgoedvermogensbeheerder a.s.r. real estate 169 woningen gecertificeerd met het DGBC Woonmerk. Het is de eerste keer dat de nieuwe certificering op zo’n groot bestand met eengezinswoningen is toegepast. “Het zijn mooie objecten om mee te beginnen. Het was meteen een goede en succesvolle toets voor het DGBC Woonmerk”, zegt Rudy van der Helm programmamanager woningen bij DGBC.

28 januari 2019
Burgemeester Piet Zoon maakte namens de jury bekend dat de MVO-prijs Veenendaal 2019 is gewonnen door gebouwverduurzamer INNAX. Enkele citaten uit het juryrapport: ‘Natuurlijk wordt de grootste bijdrage aan duurzaamheid gerealiseerd met het advies dat INNAX aan haar klanten geeft, maar ook in de eigen bedrijfsvoering wordt veel aandacht geschonken aan MVO.
25 januari 2019

Met de traditionele nieuwjaarsreceptie van FMN en haar Platina Partner Facilicom Group in het vernieuwende, circulaire horeca-concept The Green House in Utrecht, heeft facilitair Nederland het jaar 2019 op een duurzame wijze ingeluid.

23 januari 2019

Bouwbedrijf Buiteveld heeft tijdens de jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost de Bewuste Bouwers Award ontvangen. Buiteveld kreeg de titel voor het project Biosintrum in Oosterwolde. Het project kreeg een 9,3 van de jury. Biosintrum wil ook graag een BREEAM-NL Outstanding certificaat.

17 januari 2019

Op een dag besluit de Klimaatopperman van Nederland dat alle bouwers van het land naar een groot gala moeten komen. De Klimaatopperman laat een nieuw paleis voor de koning bouwen. Dat moet circulair worden. Op het gala zal hij bekendmaken wie het nieuwe, circulaire paleis mag bouwen. Uit alle hoeken van het land komen de bouwers toegesneld. Met prachtige koetsen, chique kleding en mooie praatjes proberen zij elkaar af te troeven om het nieuwe paleis te mogen bouwen.

Pagina's