Nieuwsarchief

24 mei 2017

Eindelijk reageert demissionair minister-president Rutte (FD van 17 mei). Na al die ‘gemakkelijke pleidooien’ voor een duurzaam regeerakkoord. Goed om te vernemen dat Rutte het bedrijfsleven uitdaagt om met een ‘concrete agenda’ te komen om de CO2-uitstoot te reduceren. Hij schat dat het bedrijfsleven al bijna een kwart van de plannen klaar heeft van wat nodig is om de klimaatdoelstellingen te halen. Lees meer in het Financieele Dagblad van woensdag 24 mei.

23 mei 2017

Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden op de Green Leader Award van 2017. Wie wint deze leiderschapsprijs en mag zich een jaar lang Green Leader noemen? Stemmen kan nog via greenleaderaward.nl. Tijdens PROVADA op 31 mei wordt de winnaar bekendgemaakt door juryvoorzitter Onno Dwars, winnaar van de vorige editie van de Green Leader Award.

16 mei 2017

Meters maken voor het klimaat! Met het Deltaplan Duurzame Renovatie willen we samen met u meters maken voor een duurzaam gebouwde omgeving. Om op te schalen hebben we iedereen hard nodig. Daarom gaan we een coalitie bouwen en komen we naar u toe op de PROVADA!

16 mei 2017

Vijf duurzame leiders zijn genomineerd voor de Green Leader Award. Deze prijs wordt voor de tweede jaar op rij uitgereikt tijdens de PROVADA, op woensdag 31 mei om 14.30 uur. In de komende editie van PropertyNL vertellen ze meer over wie ze zijn en waar ze voor staan. Maar wat vinden de Green Leaders eigenlijk van de andere genomineerden?

15 mei 2017

Dutch Green Building Council is een van de eerste ondersteuners van de Madaster Foundation. Deze foundation is opgericht om met steun van zogenaamde ‘Kennedy’s’ een platform te ontwikkelen voor het materialenpaspoort. Dutch Green Building Council brengt haar kennis en netwerk in voor de ontwikkeling. Andere partijen dragen financieel bij.

15 mei 2017

Tijdens het kenniscafé van Platform Duurzame Huisvesting op donderdag 11 mei hebben de leden van het Platform Duurzame Huisvesting de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De leden verbinden zich hiermee aan de nieuwe, strategische doelstellingen van het platform. 

11 mei 2017

Sinds de lancering van de Dutch Green Building Scan is de Dutch Green Building Council bezig geweest om de laagdrempelige online tool te verbeteren. Zo zijn alle gebouwen behalve woningen opgenomen in de database. Bovendien is de Dutch Green Building Scan nu voor iedereen gratis beschikbaar.

08 mei 2017

Dutch Green Building Council organiseert voor het derde jaar op rij het Future Leaders Program. Met de inspiratie van de huidige duurzame leiders wordt de generatie van de toekomst klaargestoomd voor misschien wel de grootste opgave voor de komende decennia. De inschrijving voor de driedaagse impactprogramma is nu geopend.

Dit jaar hebben diverse vooraanstaande duurzame leiders zich verbonden aan het programma.

05 mei 2017

In de eerste maanden na de verkiezingen klinkt het geluid voor een duurzame koers in Nederland steeds luider. Bedrijfsleven, belangengroepen, bouw- en vastgoedsector, kennisinstellingen, publieke omroep en bekende Nederlanders roepen op tot een groen regeerakkoord. Dat het nodig is, ervoeren leiders uit de bouw- en vastgoedsector deze week aan den lijve. Zij namen deel aan de poolexpeditie van klimaatjournaliste Bernice Notenboom en zagen de effecten van klimaatverandering. Er was veel aandacht voor deze expeditie.

04 mei 2017

Deze dagen volgt een delegatie uit de bouw- en vastgoedsector de Noorpoolexpeditie van Bernice Notenboom, gesponsord door ING. Op het schip de Rembrandt van Rijn zit ook Annemarie van Doorn (directeur DGBC). Zij spreekt Erik Suichies (Directeur Zakelijke Markt bij Nuon) vlakbij de noordpool. Wat hopen zij, naast ijsberen, te zien en te ervaren tijdens deze tocht?

Pagina's