Nieuwsarchief

20 november 2017

Ik liep laatst door een middelgrote stad in Noord-Frankrijk. Het was zo’n stadje met scheve stoepen die je met de beste bedoelingen geen trottoirs kon noemen. Hier een keitje, daar een lik asfalt, steentje zus, plasje zo. De architectuur rond de oude kerk was al net zo’n ratjetoe. Een stedenbouwkundig rommeltje zou je het kunnen noemen. Wie wilde hier nu wonen?

 

20 november 2017

GRESB en Dutch Green Building Council hebben deze week een samenwerkingsverband gesloten. Met de samenwerking willen beide partijen de verduurzaming van vastgoedportefeuilles versnellen. 

20 november 2017

Hoewel het belang van verduurzamen tegenwoordig door steeds meer partijen wordt onderkend, wordt het nog vaak gezien als een verplichting. Dat moet anders, vindt Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council (DGBC). Naast het vinden van de juiste motivator per doelgroep, mag volgens haar ook meer de positieve kant van verduurzaming worden benadrukt. “Werken aan duurzaamheid is niet iets dat moet, maar ook iets dat heel leuk kan zijn en waar je bewust voor kunt kiezen.”

16 november 2017

Groene hypotheken kunnen een centrale rol spelen in de nieuwe Europese strategie voor het verduurzamen van vastgoed. Dat staat in een whitepaper dat is gepubliceerd na de Klimaattop van Bonn door het EU-initiatief voor groene hypothecaire leningen (EeMAP), waar Dutch Green Building Council in is vertegenwoordigd.

10 november 2017

Deze week was Martin Mooij namens Dutch Green Building Council vertegenwoordigd op de Klimaattop in Bonn. Hij sprak daar tijdens het Building Action Symposium over de rol van banken bij het verduurzamen van gebouwen. 

06 november 2017

Column

Er was applaus en toen moest hij het podium op. De meneer van het pensioenfonds kreeg een heus duurzaamheidscertificaat uitgereikt. Zijn pensioenfonds was met het predicaat ‘Redelijk’ het meest duurzaam bezig van alle pensioenfondsen in Nederland. En nu ging hij op de foto, met zijn prijs. Wederom werd er geklapt.

06 november 2017

Tijdens de klimaattop in Bonn wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de Sustainable Development Goals. En dan wordt er vooral gesproken over hoe we deze ‘goals’ kunnen bereiken vóór 2030. De duurzame doelen, samengesteld en goedgekeurd door de regeringsleiders van de Verenigde Naties, vormen een belangrijke koersbepaler voor organisaties die aan de slag willen met duurzaam ondernemen.

06 november 2017

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft als tweede museum van Nederland, het internationaal erkende duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use behaald. Op 31 oktober is het certificaat met een score Very Good voor het gebouw, het beheer én het gebruik uitgereikt. Naast het Stedelijk Museum in onze hoofdstad zijn nog vele andere Nederlandse musea bezig met BREEAM certificering. Dutch Green Building Council is trots op deze duurzame ambities binnen de culturele sector.

04 november 2017

Deze week is de Klimaattop in Bonn (COP23). Martin Mooij van Dutch Green Building Council gaat ernaartoe. Hij spreekt er op donderdag, de dag die in het teken staat van gebouwen.

03 november 2017

Met een grote binnenstedelijke woningbouwopgave voor de boeg is het interessant om te kijken naar nieuwe vormen van gedeeld wonen waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Sue Riddlestone, mede-oprichter Bioregional London, kijkt vanuit duurzaamheidsambities naar opgaven voor gebiedsontwikkeling. Zij is op 7 november spreker op het ‘Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling’.

 

Pagina's