Nieuwsarchief

22 september 2017

Er is veel werk te verzetten in het slimmer maken van gebouwen. De noodzaak zit niet alleen in energiebesparing. Ook zijn medewerkers minder vaak ziek in een slim gebouw, zegt Annemarie van Doorn. Ze is directeur van de Dutch Green Building Council.

22 september 2017

Rabobank, participant van Dutch Green Building Council, gaat verplichte energielabels introduceren bij nieuwe financieringen voor commercieel vastgoed. Niet alleen voor kantoren, ook voor andere soorten vastgoed. Het is de ambitie om binnen tien jaar de hele financieringsportefeuille te vergroenen. Met deze maatregel helpt de bank haar klanten om de waarde van hun investering op lange termijn op peil te houden of zelfs te verhogen.

21 september 2017

De transitie aanjagen in de bouw- en vastgoedsector, waar het nog teveel gaat over excelsheets en keiharde cijfers, om veel meer focus te krijgen op duurzaamheid en impact op klimaat. Dat is wat stichting Dutch Green Building Council (DGBC) wil bereiken. Er ligt een Deltaplan Duurzame Renovatie en de komende editie van de Dutch Green Building Week (deels in Circl) staat in het teken van meters maken voor het klimaat. We spraken met Annemarie van Doorn, directeur van de DGBC. Vol passie vertelt ze over Dromen, Durven, Doen en Delen. En over circulariteit.  Een inspirerende visie.

19 september 2017

Vier regels. Slechts vier hele regels besteedde koning Willem-Alexander in zijn troonrede aan de klimaatproblematiek. Over dat het een mondiale opgave is. En dat ieder land zijn best moet doen om de uitstoot van CO2 te reduceren. Dat was het dan.

19 september 2017

Dat komt uitgebreid aan bod tijdens de Dutch Green Building Week, die wordt gehouden van 25 t/m 29 september. Een week die volledig in het teken staat van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Overal in Nederland staan activiteiten op het programma, van workshops tot rondleidingen, van congressen tot webinars. Het thema van de Dutch Green Building Week is ‘Meters maken voor het klimaat’. Want er zullen meer meters moeten gemaakt om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen.

18 september 2017

Jan Peter Balkenende is een van de keynote sprekers tijdens het DGBC Congres ‘Meters maken voor het klimaat’ op donderdag 28 september in Circl. Dit congres gaat over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en is onderdeel van de Dutch Green Building Week. Balkenende vindt transparantie een absolute voorwaarde voor verduurzaming: “Je kunt pas iets gaan doen als je weet hoe dingen in elkaar zitten. Daarom moet je de zaken zo scherp mogelijk in beeld krijgen. Het afleggen van verantwoording hoort daar ook bij.”

15 september 2017

Hoe zien schrijver Jan Terlouw en drie future leaders de toekomst? Wat willen Jan Peter Balkenende en Kitty van der Heijden absoluut van elkaar weten? Wat kunnen we leren van topscheidsrechter Bjorn Kuipers? En hoe streng is Ed Nijpels voor de bouw- en vastgoedsector? Dit, en nog veel meer, leest u in het vandaag verschenen magazine Toekomstbouwers van de Dutch Green Building Council. Het magazine wordt verspreid in aanloop naar de Dutch Green Building Week.

15 september 2017

Vanaf 25 september staat Nederland in het teken van duurzaam bouwen. Dan wordt alweer de zevende editie van de Dutch Green Building Week gehouden, een initiatief van Dutch Green Building Council. Op verschillende plekken in het land vinden congressen, workshops en andere activiteiten plaats waar kennis en ervaringen worden gedeeld over het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

15 september 2017

Ook in 2018 gaat DGBC weer BREEAM-NL Studie- en Harmonisatiebijeenkomsten organiseren. Voor deze bijeenkomsten is DGBC op zoek naar partijen die een of meerdere workshops willen verzorgen over een BREAAM-NL gerelateerd onderwerp. Graag nodigen wij u uit met ideeën te komen.

13 september 2017

Het Koninklijk Concertgebouw heeft als eerste concertzaal in Nederland een BREEAM-NL In-Use certificering verworven. BREEAM-NL is een onafhankelijk keurmerk voor duurzaamheid, dat via een vaste methodiek de duurzaamheid van gebouwen meetbaar en zichtbaar maakt. Het Concertgebouw ontvangt dit certificaat door de vooruitgang die het de afgelopen jaren boekte op de onderdelen ‘gebouw’ en ‘ beheer’. 

Pagina's