Webinar - Circulariteit door behoud van waarde

Circulair bouwen is is meer dan het voorkomen van onnodige uitputting van grondstoffen en de milieu-impact minimaliseren. De materialen zo efficiënt en circulair mogelijk blijven inzetten is minstens zo belangrijk. Daarom organiseert DGBC op 1 december het webinar Circulariteit door behoud van waarde: een overzicht van deeloplossingen en toepassingen in de praktijk.

In dit webinar verkennen we de mogelijkheden om te ontwerpen en te bouwen op een manier zodat het materiaal na gebruik opnieuw opnieuw kan worden toegepast. En dat hoeft niet in dezelfde gebouwfunctie te zijn: een kantoor kan ook een hotel of appartementencomplex worden.

Maximal hergebruik

Om dat na te streven zingen er inmiddels diverse termen rond in de gebouwde omgeving, van losmaakbaarheid tot remontabel ontwerpen, van modulair bouwen to adaptief vermogen. Deze ‘deeloplossingen’ hebben grotendeels hetzelfde doel: maximaal hergebruik. Tijdens het webinar zoomen we verder in op deze deeloplossingen en belichten we de overeenkomsten en verschillen.

Voorbeelden uit de praktijk

Uiteraard doen we dit met marktpartijen aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Onder leiding van Ruben Zonnevijlle (DGBC) delen Jim Teunizen (Alba Concepts), Daan Kosterman (Jan Snel), Thijs Huijsmans (Heijmans) en Marleen Hermans (Brink Groep) hun kennis en ervaring. 

Aanmelden

Ben jij een architect, ontwerper, opdrachtgever, ontwikkelaar of bouwers? Of wil je gewoon graag weten hoe jij kunt bijdragen aan een circulaire bouweconomie? Meld je dan hier aan.

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie