Met de WEii-training zet je de eerste stap naar een licentie

Veel marktpartijen hebben de Werkelijke Energie intensiteitsindicator, oftewel WEii, al ontdekt en gebruiken deze om de verduurzaming van hun gebouwen te plannen en te monitoren. Vanaf 1 januari 2024 kunnen marktpartijen met een licentie een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen. Om deze licentie te krijgen is het volgen van een WEii-training verplicht. 

WEii is de uniforme manier om de werkelijke energieprestatie van een gebouw weer te geven. De WEii-score van een gebouw wordt bepaald op basis van het werkelijke, gemeten, energiegebruik en de gebruiksoppervlakte van het gebouw. De WEii bestaat uit een rekenprotocol en een indeling in klassen van energie-intensiteit per gebruikstype. 

Bij een gecertificeerde WEii-score kan iedereen (bijvoorbeeld een bevoegd gezag of accountant) er vanuit gaan dat de WEii-score op de juiste manier en met objectieve gegevens bepaald is. Voor het verkrijgen van een licentie is een WEii-training verplicht. Op maandag 20 november wordt een training hiervoor gegeven.

Meld je direct aan

Doel training

De training heeft als doel om te informeren over de WEii-methodiek en het doorlopen van verschillende (reken)protocollen. Anderzijds maakt de training deel uit van het proces om een licentie te verkrijgen voor het uitreiken van WEii-certificaten.

De cursus richt zich op professionals die werkzaam zijn bijvoorbeeld als hoofd technische dienst, facilitair manager, kwaliteitsmanager, handhaver of adviseur met energiebeheer in hun takenpakket. 

Locatie en aanmelden

De workshop WEii vindt plaats op maandag 20 november bij TVVL in Woerden. Meer weten over het programma, de kosten of je gelijk aanmelden? Bekijk de website. Als lid van DGBC krijg je korting. 

Ook voor 2024 is de eerste datum bekend: op donderdag 18 januari vindt er een training plaats. Voor meer informatie of om je gelijk aan te melden, kijk hier.

De WEii is ontwikkeld door initiatiefnemers TVVL en DGBC.

DGBC-partners

TVVL

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie