Innovatie is niet alleen technologie, maar ook gedrag

"Toekomstbestendig en duurzaam bouwen is essentieel om de doelstellingen op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie te halen. De gebouwde omgeving in Nederland is immers goed voor bijna 40 procent van het energieverbruik en bijna een derde van de CO2-emissies. Maar duurzaamheid is veel meer dan dat." Dat zegt Annemarie van Doorn, directeur van DGBC in de special Duurzaam Bouwen van Publiek Denken.

"Het staat ook voor leefbaarheid, gezondheid, recreatie, een inclusieve samenleving, landschap en natuur en cultuurhistorie. Echt duurzaam bouwen en ontwerpen zijn dan ook gecompliceerd, stelt Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, een netwerkorganisatie met zo’n 380 partners die streeft naar het snel toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving."

In het magazine van Publiek Denken laat Van Doorn, samen met Frans Deeleman van het Rijksvastgoedbedrijf, haar licht schijnen over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en de rol van de (lokale en regionale) overheid. 

Lees het hele interview hier.

DGBC-partners

Rijksvastgoedbedrijf

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie