Circulair Houtlab in Nieuwkuijk opgeleverd

Het nieuwe Houtlab in Nieuwkuijk is geopend. Wat maakt dit bedrijfspand bijzonder? Het gebouw heeft een volledig houten en demontabele hoofddraagconstructie en er zijn zoveel mogelijk circulaire materialen toegepast. 

Maarten Bakker, algemeen directeur Woody Building Concepts: “Hiermee willen de oude houtbouwtraditie terugbrengen op een eigentijdse manier. Met Houtlab laten we zien dat dat kan. Het is een plek om te experimenteren, innoveren, inspireren en kennis te delen.”

Burgemeester Willemijn van Hees voegt hieraan toe: “De gemeente Heusden is hartstikke blij met de komst van Houtlab, het is een voorbeeld van mensen met een visie met duurzaamheid, maar ook van mensen die het doen. Die de handen uit de mouwen steken en laten zien dat het ook echt kan.”

Woody Building Concepts (onderdeel van JAJO) realiseerde het gebouw en is er ook gevestigd. Het gebouw biedt plaats aan een werkplaats, kantoor- en vergaderruimtes en fungeert ook als showroom voor hout- en circulaire bouw. Naast Woody Building Concepts zijn ook andere dochterondernemingen van JAJO gevestigd in Houtlab zoals Pvvt, New Horizon Urban Mining, Revolve, Janssen de Jong Bouw en ServicebouwPlus.

DGBC-partners

JAJO

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie